Drveni pelet

Jela Star - Kao nijedna fabrika peleta u regionu “Star jela” je pozicionirana u srcu zimzelenih i listopadnih šuma, na tromedi Srbije, Bosne i Crne Gore. Upravo geografski položaj i sirovinska baza odredili su i sirovinski sastav našeg peleta. Kada se tome doda dugogodišnje iskustvo i znanje u proizvodnji biomase bilo je samo pitanje vremena kada ce “Star jela” sve to krunisati u proizvodnji drvenog peleta.

Drveni pelet pod brendom Biostar proizvodi se od oktobra 2013. u našoj novoj fabrici peleta.
Biostar se proizvodi od potpuno prirodne mešavine drveta bukve (tvrdo drvo) i drveta smrce i jele (meko drvo). Time je ovaj pelet u svemu jedinstven na tržištu i spaja u sebi sve dobre osobine razlicitih vrsta drveta.
Biostar se proizvodi sa posebnom pažnjom od strane iskusnog i strucnog tima. Dobijanje sertifikata Enplus za naš proizvod svega nekoliko meseci nakon pocetka rada fabrike, potvrda je da je “Star jela” u proizvodnji peleta postavila kvalitet i interes kupca na prvo mesto.
Od 2015. proizvodni kapacitet fabrike iznosi 50.000 tona godišnje.
Drveni pelet, kao gorivo iz ciste biomase sve je popularniji, ekonomicniji i potpuno komforan nacin grejanja koji prakticno nema alternativu i koji ce i u narednim godinama biti prvi izbor svakog ozbiljnog domacinstva i svake ustanove.
Ako vec niste znali o drvenom peletu …
 
   Drveni pelet je visokokaloricno prirodno gorivo iz biomase (drveta), oblika cilindra dimenzija ø6mm (za domacinstva) do ø12mm (za industriju, energane i ostale velike sisteme), dužine 10 – 40mm.
Pri sagorevanju daje ostatak do 1% pepela, a dva kilograma peleta mogu zameniti jedan litar mazuta.
U odnosu na najkvalitetniju vrstu uglja, drveni pelet je jednak sa cenom ali uz daleko veci komfor. Isporucuje se u vrecama od 15 kg i u velikim jumbo vrecama od 1000 kg.
Za stan od 80kvm dovoljne su dve tone za grejnu sezonu.

 

Partneri stovarišta "Kvatro"

 

Top